A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Attila 25 éves szentmártonkátai lakos ellen.

A  25 éves férfi 2014. március 21-én egy szentmártonkátai benzinkút mögötti területen talált 13 darab fém hordót, melyekben ismeretlen eredetű anyag volt. A gyanúsított a hordókat – azok tartalmával együtt – szentmártonkátai otthonába szállította, majd másnap megbízást adott ismerőseinek arra, hogy az udvaron ássanak egy gödröt és abba borítsák bele a hordók tartalmát. Egy állampolgár észlelte a bűncselekmény elkövetését és értesítette a rendőrséget.

 

A Nagykátai Rendőrkapitányságon indított nyomozás során kiderült, hogy a hordókban szilikon tartalmú építőipari hulladék volt. K. Attilát a nyomozók 2014. március 22-én gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy az ismeretlen anyagot azért öntötte ki, mert szüksége volt a fém hordókra.

 

A 25 éves férfi ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

 

(Police.hu)